logotype

O Nama

OPG Vrga djeluje u pitoresknom mjestu Draganići, na svega 10 km od Karlovca te 30 ak km od Zagreba. Priroda koja nas okružuje daje poticaj za našu strast: Uzgoj i pripremu sportskih konja.

Površina od 11 hektara od čega je 10 hektara ispusta za konje daje dobar potencijal i predispoziciju za uzgoj i trening. Prozračna, klasično građena štala 30x10 metara, sa 17 boksova dimenzija  3,2x3,2 po euro standardima osigurava udoban smještaj konja. Svaki boks ima prozor,automatsku pojilicu, zobarnik. Sa kupaonom za konje daje nužan EU standard za takvu djelatnost.

Konji se hrane isključivo balansiranom mix hranom sa vitaminima i mineralima te u bliskoj suradnji sa veterinarskom stanicom Karlovac i veterinarima specijaliziranim za konje, redovito kontroliramo zdravlje naših konja. Također smo u mogućnosti ponuditi smještaj te umjetno osjemenjivanje kobila sa sjemenom vrhunskih pastuha. Zbog relativne blizine Zagreba i Karlovca sigurni smo da je odabir smještaja konja kod nas dobra odluka narocito obzirom na omjer uloženo / dobiveno.

Potkivački dio nije prepušten slučaju. Ponosni smo na suradnju sa, u Sjedinjenim državama certificiranim potkivačem g. Nenadom Dijanovićem, čije znanje i iskustvo primjenjujemo i od srca preporučamo svim vlasnicima konja.

Pješčani manjež dimenzija cca 22,5 x 50 m daje solidnu osnovu za izgradnju konja u preponskom i dresurnom jahanju kao i za školu jahanja te pripremu kandidata za polaganje natjecateljskih licenci.

Pješčani lonžirni krug dijametra 19 metara služi za ujahivanje i pripremu mladih konja i prve korake mladih jahača. Poligon za cross country za naprednije jahače te daljnju izgradnju konja je također na raspolaganju. Terensko jahanje pruža posebni užitak. Od posjeta drvene Kapelice Sv.Trojstva u Draganićkom  Goljaku , preko poznate ''piramide'' omiljenog izletišta, jahanja pored vinograda, šuma, do izleta na ribnjake sa mogućnošću piknika na pojedinim lokacijama pa do organizacije daljinskog višednevnog jahanja, sve to stoji na raspolaganju posjetiocima, prijateljima te članovima konjičkog kluba CKSK , koji djeluje u okviru OPG-a VRGA.

Ponosno ističemo da  nekoliko konja iz našeg uzgoja  uspješno nastupa na turnirima po Europi.

Budući da sve nastojimo raditi na ekološki zasnovanoj ideji,  stajsko gnojivo koristimo za  proizvodnju visokokvalitetnog humusa, kojega smo u mogućnosti isproducirati mjesečno oko 5 tona.

Za održavanje  ovakvog pogona potrebna je kompletna mehanizacija koju posjedujemo. Stoga smo u mogućnosti ponuditi usluge malčiranja,sanacije zapuštenih zemljišta, košnje trave, oranja, frezanja, raznih vrsta iskopa, planiranja tla, rušanja drveća, odvoza , uređivanja šumskih puteva,  kao i prijevoza konja.

Svi radoznali, dobronamjerni, koji žele sa nama podijeliti radost bavljenja konjičkim sportom, uživati i družiti se u prirodi te osjetiti duh pobjedništva su nam dobrodošli.